· 

WAT DOET VITAMINE C VOOR JE HUID?

WAT DOET VITAMINE C VOOR JE HUID?

De voordelen van gestabiliseerde L-ascorbinezuur zijn o.a.:

• Neutraliseert vrije radicalen/reactieve zuurstofsoorten (ROS)

• Beschermt de huid tegen schadelijke UV schade

• Stimuleert de aanmaak van collageen

• Verheldert een ongelijkmatige teint

• Vermindert ontstekingen in de huid

• Regenereert vitamine E

• Verbetert de natuurlijke vochtbalans


Vitamine C is een van de bekendste antioxidanten en onmisbaar in je dagelijkse huidverzorging.

Ik beschouw Vitamine C als de grote ‘versterker’ voor je huid. Het is een krachtige antioxidant die de cellen kan beschermen tegen schade. Vitamine C pakt effectief de eerste oorzaken van voortijdige huidveroudering aan en zorgt voor een heldere en stevige huid.

Niet alle Vitamine C is hetzelfde. Als cosmetisch chemicus gebruik ik L-ascorbinezuur, een vorm van Vitamine C die de cellen herkennen.

Als het gaat om het formuleren van de Synergie Skin huidverzorgingsproducten, verwijs ik altijd naar mijn ‘SEEL-principe’:

Stabiliteit – Effectiviteit – Elegantie – Levering.

Wat doet deze stof allemaal precies en hoe werkt L-ascorbinezuur in mijn SEEL-formule:

1) STABILITEIT

L-ascorbinezuur is zeer onstabiel en oxideert gemakkelijk in aanwezigheid van water en warmte. De meeste serums op basis van L-ascorbinezuur bevatten water in het eindproduct, waardoor het molecuul in vier dagen oxideert. Veel L-ascorbine-serums en -lotions op de markt bevatten water en verliezen dus de effectieve werking binnen enkele dagen na opening van het product, en vaak zelfs terwijl het product op de plank ligt! De kans dat je product nog actief is als je het wilt gaan gebruiken, is vrijwel nihil.

Synergie formuleert L-ascorbinezuur in twee vormen:

Pure C crystals – L-ascorbinezuurkristallen is een droog poeder dat zeer stabiel is. De kristallen worden droog bewaard totdat de gebruiker een vloeibare component toevoegt op het moment van aanbrengen. De ideale activator van Vitamine C-kristallen is SuperSerum of Hydrogel olie-vrije hydraterende gel.

Vette huid, normale huid huidveroudering, acne.

Suprema-C+ gestabiliseerd watervrij L-ascorbinezuur serum. Dit is een gepatenteerd proces waarbij de ruwe L-ascorbinezuurkristallen fijn gemicroniseerd en beschermd zijn in een olie-omhulsel om elke kristal tegen oxidatie te beschermen. Dit is een 100% watervrij serum en is het meest stabiele L-ascorbinezuur dat beschikbaar is. De oliebasis van het serum is licht en zal de poriën niet verstoppen. Het bevat huidbeschermende pure olijf squaleen, druivenpitolie en vitamine E.

Droge en gevoelige huid.