Wat is huidverbetering?

 Huidverbeterende behandelingen zijn gericht op: Het versnellen van de celdeling, dat betekent vernieuwing van de opperhuid en minder dikke hoornlaag ('opfrisssen' en minder kan op mee-eters).

Waarom huidverbetering ?

Huidverbetering waar begint het...

Als we ouder worden verliest onze huid energie en zal hij futlozer worden waardoor hij ook in een slechtere conditie komt. Als eerste moet je dan beginnen bij de kern en die zit in de cellen. Het functioneren van je huid moet verbeteren en daar heb je energie voor nodig.

Hoe werkt huidverbetering ?

Omdat onze huid zo’n fantastisch herstelvermogen heeft, zetten huidexperten de huid expres aan het werk en pesten zij de huid een beetje. Hierdoor worden de huidcellen en bindweefselcellen als het ware wakker geschud. De behandeling wordt geleidelijk opgebouwd in intensiteit. Op deze manier kunnen we alle huidlagen optimaal aan het werk zetten. Daarbij is het belangrijk om de huid genoeg tijd en rust geven om weer nieuwe cellen en collageen aan te maken. Dosering is de kunst van ons vak!

Uiteraard is het ten eerste belangrijk dat de veroorzakende factoren van huidoneffenheden als pigmentvlekjes en onzuiverheden aangepakt worden. Anders dweil je met de kraan open. De huidexpert beschikt over voldoende dermatologische kennis om dit bij de wortel aan te pakken en geeft hierin advies.